Informatie

bus senioren TOP-Zorg voor gratis vervoer

UITGEBREID PROGRAMMA
van Stichting Senioren TOP-Zorg:
UITJES – DAGTOCHTEN – MINI-VAKANTIES
speciaal voor SENIOREN en/of ALLEENSTAANDEN.

Gezellig samen op stap, uit eten en nieuwe kennissen maken?
Bovendien ook maandelijkse ’PROEF-UITJES’ en Senioren-Zondagen.

Mogelijkheden qua reizen:

 • Per EIGEN AUTO:
  Met volledige verzorging en begeleiding. Verdwalen is absoluut onmogelijk.
 • BIJ ONS IS VERVOER ALTIJD GRATIS:
  WE VRAGEN ALLEEN EEN BIJDRAGE VOOR DE UREN VAN DE CHAUFFEUR
  Ophalen en Thuisbrengen doen we ook altijd en uw Rollator mag ook altijd mee.
 • VOOR SENIOREN IN DE REGIO:
  LANGEDIJK – HEERHUGOWAARD
  Alkmaar: OUDORP & DAALMEER
  SCHAGEN en ALLE bijbehorende dorpjes.
 • Als PASSAGIER in onze comfortabele MINI-Busjes met chauffeur.
 • VERVOER voor SENIOREN
  door Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.
 • Afgelegen wonende Senioren ook welkom!

Reislustige Senioren gezocht

Gezellig samen op stap, uit eten en nieuwe kennissen maken?

Monschau

Als PASSAGIER in onze Mini-Busjes

Thuis ophalen en weer thuisbrengen is gebruikelijk.

Senioren die niet per eigen auto willen of kunnen reizen, zijn bij alle uitjes, dagtochten en Mini-Vakanties welkom als passagier in onze comfortabele Mini-Busjes of reisauto’s met chauffeur/reisleider. Dat kan ook verstandig zijn in de winter bij vroeg invallende duisternis, of vanwege een glaasje alcohol bij een dinertje.

Altijd de mooiste toeristische routes

Of het nu korte Uitjes of Ritjes door de omgeving betreft, of (mini-)vakanties verder van huis: we rijden altijd zoveel mogelijk over beeldige smalle binnenweggetjes de mooiste toeristische routes, zoals die niet haalbaar zijn voor grotere Tourincars.
Onze routes zijn een belevenis op zich en leiden langs tal van bekende en onbekende bijzondere bezienswaardigheden, die u zelf niet zo gemakkelijk zult ontdekken.
We rijden in principe ook altijd eerst dwars door mooie stadjes of door de oude binnenstad, alvorens u er vanaf een gezellig terrasje te voet doorheen kan wandelen. Meestal hoeft dat dan eigenlijk al niet meer. Ideaal voor Senioren die wat slechter ter been zijn.

We geven de chauffeur/reisleider daartoe al die mooie zorgvuldig voorbereide routes mee door ze eenvoudig even in te lezen in een TOMTOM, GARMIN of een andere type automerk-gebonden navigatiecomputer. (Dat heet tegenwoordig: GPX-Tracks).

Per SENIORENBUSJE of deelnemen per EIGEN AUTO?

Inhaken per eigen auto

U kunt aan alle Uitjes, Dagtochten en (Mini-)Vakanties ook per EIGEN AUTO deelnemen en mag dan net zoveel passagiers meenemen als u wilt.
Vanaf de 2e passagier: korting!
De chauffeur van het busje fungeert onderweg tevens als Reisbegeleider/Reisleider voor de Senioren die liever per eigen auto inhaken, en lost al uw onvoorziene problemen op.

Leenauto’s beschikbaar

Mocht uw eigen auto al dan niet tijdelijk uitvallen, dan kunt u altijd beschikken over een leenauto, als u daar zelf een chauffeur voor kunt vinden. We geven u zo nodig ook een leenauto als uw eigen auto onderweg uitvalt bij een langere vakantie in het buitenland.

Doe eens mee aan een ‘Proef’-ritje!
hotel tijdens een topzorg reis
Giethoorn

Per eigen auto de Toeristische Routes rijden
Zonder verdwalen!

U kunt die beeldige routes ook moeiteloos zelf zonder verdwalen per eigen auto rijden: U kunt aan de start van ons een TOMTOM of GARMIN te leen krijgen, waarin al die routes al zijn ingelezen: TOMTOM aanzetten… en rijden maar…

Een ander groot voordeel van deze wijze van routes rijden is bovendien dat bij onvoorziene wegopbrekingen door TOMTOM automatisch een omleiding wordt aangegeven waarmee u zo weinig mogelijk van die mooie route mist. Verdwalen is dus absoluut onmogelijk, ook al hebt u nauwelijks ervaring met het rijden via een TOMTOM.

We sturen die routes (GPX-tracks) ruim tevoren altijd per email toe, maar veel Senioren laten liever die routes aan de start even op hun eigen TOMTOM zetten door de reisleider.

“Proef-Ritje’ maken als Oefenritje? 

Telkens opnieuw blijkt dat onervaren ouderen binnen de eerste kilometer enthousiast reageren en volledig verslaafd raken aan het gemak van TOMTOM met die GPX-Tracks.
Desondanks helpen we Senioren graag over de drempel door regelmatig gezellige, maar geheel overbodige, ‘Proef’-ritjes als oefenritjes te laten rijden door Noord-Holland.

Seniorenritjes & Senioren-Autovakanties

Samen met de Nationale Recreatie Stichting NRS organiseren we enkele malen per jaar een bijzonder soort 4 à 9 daagse Senioren Autovakanties naar de Ardennen, Alpen of langs de Loire etc. met extra veel begeleiding in de vorm van een catering Team voor Picknicks en extra technische ondersteuning bij autopech (ook klassiekers & cabrio’s).
Onder het motto ‘Individueel maar toch gezamenlijk’ rijdt u dan de mooiste routes zonder verdwalen: met hoge mate van individuele vrijheid of juist extra gezellige contacten.
Onze Seniorenbusjes rijden ook mee. 

BEELDIGE TOERISTISCHE ROUTES - GEZELLIGE HOTELS - KLEINSCHALIG - BETAALBAAR
Keuze uit één of meerdaagse tochten binnen of buiten Nederland niet te ver over onze grens of elders in Europa, hooguit op één dagreis van de grens.

‘PROEF’-RITJE als SENIOREN-RITJES ter kennismaking
Per EIGEN AUTO of in onze MINI-BUSJES met chauffeur

Wij organiseren maandelijks ter kennismaking kleinschalige ‘PROEF’-RITJES via mooie toeristische routes naar stadjes, toeristische bestemmingen en gezellige restaurants in de regio, waar u zelf niet zo gemakkelijk komt. Laat staan per openbaar vervoer. De benaming ‘Proef’-RITJES slaat soms ook op Lunchen of Dineren.
Echtparen zijn even welkom als ALLEENSTAANDEN, in alle leeftijden. Neem ook gerust jongere familieleden of kennissen mee.

Inhaken per eigen auto

U kunt aan alle Uitjes, Dagtochten en (Mini-)Vakanties ook per EIGEN AUTO deelnemen en mag dan net zoveel passagiers meenemen als u wilt.
Vanaf de 2e passagier: korting!
De chauffeur van het busje fungeert onderweg tevens als Reisbegeleider/Reisleider voor de Senioren die liever per eigen auto inhaken, en lost al uw onvoorziene problemen op.

Samen uit eten: Senioren Lunches & Diners

De Ritjes en Uitjes beginnen ‘s winters vaak met Koffie & Gebak of een gezellige Lunch. Dineren na afloop doen we liever in de zomermaanden met later invallende duisternis.
Wij organiseren daartoe gezellige lunches en/of dinertjes in restaurants op de leukste locaties overal in Noord-Holland. Dat betreft betaalbare restaurants met een Hollandse of juist met een bijzondere keuken, zoals bijvoorbeeld Vis-, Fondue- of originele Griekse Restaurants. Maar, we bezoeken ook Pannenkoekenbakkers en sfeervolle Eetcafé’s. 
Meestal kunt u zelf uw lunch of diner à la carte samenstellen, waardoor u uw menukeuze geheel kunt afstemmen op uw eigen honger en uw budget.

Dagtochten

Wij organiseren regelmatig ook complete dagtochten naar allerlei toeristische bestemmingen door heel Nederland, zoals de Keukenhof, Madurodam, Dolfinarium of met mooie route langs de Vecht, naar de Loosdrechtse Plassen, Veluwe, Giethoorn of de Friese Meren, maar ook naar steden als Amsterdam of Leiden, soms inclusief Rondvaart.
Als heenweg rijden we altijd een uiterst toeristische route, terug een korte vlotte route.

Dankzij onze GPX-Tracks komt het rijden van de mooiste toeristische routes binnen en buiten Nederland, zonder enige kans op verdwalen, geheel binnen uw bereik.

Korte Mini-Vakanties

Wij organiseren bovendien betaalbare Mini-Vakanties met 1 à 2 overnachtingen in aantrekkelijke hotels door heel Nederland of in de ons omringende landen, niet te ver van de grens. Denk daarbij aan Zuid-Limburg, de Veluwe, Friese Meren, Zeeland, maar ook aan de Ardennen, Eifel, Moezel, Rijn of Monschau, Echternach, of Brugge en Parijs.

Liever een langere vakantie, verder van huis?
Wij organiseren samen met de Nationale Recreatie stichting NRS enkele malen per jaar een weekje toeren door VOGEZEN, SCHWARZWALD, ALPEN, de ITALIAANSE MEREN of andere uiterst toeristische bestemmingen, meestal op max. 1 dagreis vanaf Nederland.

vaartocht door 1000 eilandenrijk

Senioren Zondagen

Omdat veel Senioren de stille zondagen zonder bezoek vaak als erg lang en saai ervaren, organiseren we regelmatig OOK OP ZONDAGEN gezellige bijeenkomsten en uitjes, vaak in combinatie met een Lunch en/of Boottocht of Themadiner.
We beschikken ook over een grote akkerschuit en wat kleinere boten, waarmee we op de zondagen gezellige boottochten door het beeldige Rijk der 1000 Eilanden organiseren.
Voor het in- en uitstappen is de steiger van speciale seniorenvoorzieningen voorzien! 

VERTREKPUNT – START

De ‘Proef’-Uitjes en Dagtochten in onze Regio beginnen gewoonlijk met een gezellige KOFFIE- of LUNCH-BIJEENKOMST waarop het PROGRAMMA en de ROUTEDETAILS voor die dag aan de orde komen. Tevens worden dan de UITLEEN-TOMTOMS uitgereikt, of worden de GPX-Tracks alsnog even op uw eigen TOMTOM ingelezen.

Daarna gaan de Eigen-Auto-Deelnemers en het Busje of onze reisauto’s met chauffeur individueel op pad in hun eigen tempo, met al dan niet toevallige ontmoetingen bij de bezienswaardigheden, of in HORECA-gelegenheden op pleisterplaatsen langs de route.

Het staat deelnemers per eigen auto vrij om de route geheel of gedeeltelijk achter de andere auto’s of het busje aan te rijden. Wie veraf woont, hoeft niet naar het vertrekpunt te komen, maar kan ergens halverwege de heenreis alsnog inhaken. Dat kan handig zijn bij meerdaagse reisjes, omdat de deelnemers dan overal verspreid door Nederland of België kunnen wonen. Dat is een ander voordeel van rijden op die GPX-Tracks. 

Individueel op stap, maar toch gezamenlijk.