SeniorenSoos

seniorensoos

SENIORENSOOS – kennismakingsbezoeken – ‘PROEF-RITJES’
Iedere 1e en 3e* DONDERDAG van de maand.
Maak nieuwe kennissen en bouw gezellige contacten op.

SOOSDAGEN:
altijd in combinatie met een
INFORMATIE-OCHTEND en ‘PROEF-RITJE’
per Eigen Auto of per Busje, incl. ophalen – Thuisbrengen.

Er is geen betere manier om ons, de sfeer en de overige Senioren te leren kennen!

Ter bevordering van contacten tussen Senioren organiseert de Stichting Senioren TOP-Zorg 2x per maand* op donderdag een gezellige SeniorenSoos.
Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar en bieden we een gevarieerd programma met Soos-activiteiten tot aan de LUNCH. Na de lunch volgt een Toeristische Senioren Toertocht als leuk UITSTAPJE, waaraan PER EIGEN AUTO of als passagier in onze Busjes en Reisauto’s met chauffeur kan worden deelgenomen.
Na terugkeer babbelen we nog even wat na bij een DRANKJE. Tot slot kunt u ervoor kiezen om nog gezellig samen UIT ETEN te gaan in een leuk restaurant in de omgeving of om huiswaarts te keren.

We zijn altijd bereid om onze Senioren thuis op te halen en weer thuis te brengen!

Babbelen, Leestafel & Internet

Zoals gebruikelijk op een ‘Soos’ wordt de hele dag gezellig samen gebabbeld in kleine of wat grotere groepjes. Koffie en Thee, koekjes en frisdrank (consumptiekaart) staan klaar bij onze uitgebreide leestafel met actuele tijdschriften.
Onze Senioren kunnen bovendien kostenloos gebruik maken van enkele PC’s met internet en Skype (beeldtelefoon), met deskundige advies en begeleiding bij internetbankieren en digitaal winkelen/bestellen via internet. Ook staat ons kopieerapparaat gratis tot uw beschikking.

Doorlopende Legpuzzel Competitie

We beschikken over de nodige humoristische legpuzzels (500 – 1000 stukjes) die individueel of in kleine groepjes gelegd kunnen worden:
start en ‘Eerste Leg’ op 7 januari 2024.
Er kan met kortere of langere onderbrekingen vele weken of maanden aan gewerkt worden: het aantal leguren per individu of per groepje wordt nauwkeurig bijgehouden.
De winnaars per categorie worden later in het jaar op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Lunchen op de Soos

Rond het middaguur bieden we een gezellige smulpartij als zelfbedieningslunch, met vele lekkernijen die bij de Senioren thuis niet vaak op tafel zullen komen. Dat is dus genieten!

Gehele dag Individueel & Groepsvervoer

Soos-bezoekers staat op Soos-dagen collectief gratis vervoer in onze busje ter beschikking: in de ochtenduren bedoeld voor boodschappen doen (met thuisbezorging) in winkelcentra of winkels e.d. in de wijde omgeving van onze uitvalsbasis, en ‘s middags is dat vervoer bedoeld voor het leuke ‘PROEF-RITJE’ in de Regio.

Middagprogramma
‘PROEF-RITJE’: THEEDRINKEN IN…

Na de lunch volgt een Toeristische Toertocht, die per eigen auto, of als passagier van onze busjes of reisauto’s met chauffeur kan worden gereden.

We rijden dan over toeristische weggetjes via beeldige routes naar allerlei leuke bekende en onbekende bestemmingen in Noord-Holland, zoals oude stadjes,
of naar de kust, musea en andere attracties. Dit type weggetjes zult u niet snel zelf vinden, zelfs niet rond uw eigen woonplaats, zoals we uit ervaring weten.

Deelnemers in Eigen Auto rijden die routes zonder verdwalen dankzij onze uitleen-TOMTOM’s met voorgeprogrammeerde routes: wij leren u daar binnen 1 minuut moeiteloos mee om te gaan. U kunt ook achter het busje aanrijden, dat volgt die TOMTOM ook!

De ‘Proefritjes’ worden daardoor een prima opstapje naar de één- en meerdaagse tochten binnen en buiten Nederland, die dankzij onze leen-TOMTOM’s over dezelfde unieke toeristische routes in de Ardennen, de Moezel en Alpen leiden. Dat maakt ontspannen Autovakanties tot op hoge leeftijd haalbaar voor onze Senioren, ook omdat de chauffeur(s) van de busjes als reisleider fungeren, die alle problemen onderweg oplossen, ook autopech of ziekte.

16.00 – 17.00 uur: Pin(n)eutje

Na terugkeer van het uitje praten we nog even gezellig na bij ons befaamde afscheidsslokje, tijdens het pinnen en inleveren van de leen-TOMTOM.

17.00 – 18.00 uur: Afhaken of Inhaken & Uit Eten?

Meestal kan men zich vooraf opgeven voor een gezellig etentje in een leuk restaurant, of voor een door ons ergens verzorgt Thema-diner.
In de zomer kan dat ook een Buffetje zijn op een terrasje aan de waterkant na een vaartocht, want we beschikken ook over een grote Akkerschuit en wat kleinere bootjes waarmee we bij mooi weer vaak gaan varen in het Rijk der 1000 Eilanden.

Wie niet mee ‘Uit Eten’ wil, wordt op verzoek dan thuisgebracht, en wie alleen maar belangstelling heeft voor het diner na afloop, wordt alsnog thuis opgehaald, of haakt alsnog in door met eigen vervoer en passagiers alsnog naar het diner te rijden.
Bij ons kan alles, zolang het maar gezellig is.

Ophalen en Thuisbrengen of Eigen vervoer?

In alle Uitjes, Dagtochten en meerdaagse Mini-Vakanties kan per eigen auto met een ongelimiteerd aantal passagiers worden meegereden.
Deelnemen als passagier in onze busjes of andere reisauto’s met chauffeur kan ook altijd, net als ophalen en thuisbrengen.

Medemblik beeld

Kom eens vrijblijvend de sfeer proeven

Belangstellende Senioren en hun kennissen of familieleden zijn op Soosdagen altijd van harte welkom om geheel vrijblijvend de sfeer eens te proeven. Ook kunt u dan eens kennis maken met de mensen achter onze stichting en de gezellieg Senioren die onze bijeenkomsten bezoeken en aan de dagtochten en Mini-vakanties deelnemen.

Senioren die ter eerste kennismaking uitgenodigd worden voor het bijwonen van een SeniorenSoos, worden op verzoek GRATIS thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Tevens bent u als genodigde GEEN BIJDRAGE voor Soos & lunch verschuldigd.

GRATIS PROEFRITJE
Als genodigde kunt U tijdens een SeniorenSoos tevens eenmalig ter kennismaking gratis aan zo’n ‘Proef-Ritje’ deelnemen: per Eigen Auto met eigen passagiers, of in onze Busjes met een chauffeur.

‘PROEF- RITJE’ met uitleg als TOMTOM- Oefenritje

Nog maar weinig Senioren hebben ontdekt hoe onwaarschijnlijk gemakkelijk het rijden van beeldige routes is via onze voorgeprogrammeerde TOMTOM, GARMIN, of welk ingebouwd navigatieapparaat in uw automerk dan ook. Desgewenst lezen we die routes vlak voor vertrek alsnog even in uw eigen vetrouwde systeem in: zo gebeurd!
U hoeft dus totaal geen wegenkaarten, navigatrice of toeristische gidsen mee te nemen, maar zou zelfs in uw eentjes alle routes op die manier moeiteloos en zonder verdwalen kunnen rijden!
Maar, u mag net zo veel passagiers in uw eigen auto meenemen als u wilt, en dat is uiteraard nog véél gezelliger, en vaak ook voordeliger.

We geven u vooraf even een korte uilleg, plakken de leen-TOMTOM met een zuignapje op uw voorruit en laten u een kort proefritje als een rondje van hooguit 1 kilometer rijden. Dat is al voldoende om alle uitjes, dagtochten en meerdaagse Mini-Vakanties met ons probleemloos te rijden!

Annulering bij te weinig deelname:

Om het gezellig te kunnen maken, moeten er tijdig voldoende aanmeldingen ontvangen zijn! Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan behouden we ons het recht voor om de Soos ruim een week tevoren alsnog af te blazen, of te verzetten. Wacht dus niet al te lang met aanmelden!

Tarieven (Aspirant-)Donateurs & Huisgenoten

Voor iedere keer dat een ritje per busje begint of eindigt bij uw voordeur, worden door de chauffeur
€ 2,25 p.p. voorrijkosten in rekening gebracht.

Tarieven SeniorenSoos 
Toegang-Consumptiekaart*: €7,50 p.p.
*Koffie/Thee, Koekjes, Fris: Gratis
Lunch, incl. koffie/melk/fris: €10,00 p.p.
Uitje (Per busje/eigen auto*): €10,00 p.p.
(Excl. Entree/Consumpties)
Lunch & Uitje Als Combinatie: €17,50 p.p.
* Eigen auto v.a. 2 passagiers: korting
Diner (Speciaal tarief): €7,50 p.p.
(Excl. Diner zelf & drankjes)
Eventuele extra’s: zie opgave vooraf.